Rouw & Verlies op de Werkvloer

Een verlieservaring komt vaker voor dan de meeste werkgevers zich realiseren. Rouw beslaat meer dan alleen een overlijden. Een scheiding of verlies van gezondheid kan net zulke rouwreacties teweeg brengen. Ook het (aankomende) verlies van werk kan heftige reacties oproepen bij een werknemers. 

Meer dan eens komt het voor dat de reacties op een verlies zodanig zijn, dat het “normale” functioneren onder druk komt te staan. Dit geldt voor zowel persoonlijk functioneren als voor professioneel functioneren. 

Voor mijn opleiding heb ik onderzoek gedaan naar rouw & verlies op de werkvloer. In dit document is een verkorte versie van de onderzoeksresultaten terug te vinden.

Rouw en Verlies op de Werkvloer

Hoe kan ik helpen?

Bedrijven ondersteun ik met begeleidingstrajecten van medewerkers die te maken krijgen met een verliessituatie, en trainingen voor leidinggevenden, HR-medewerkers en re-integratie professionals om rouw & verlies op de werkvloer bespreekbaar te maken en het re-integratie proces daarmee positief te beïnvloeden.

Begeleidingstrajecten

Vanuit een werkgever of werknemer kan voorgesteld worden dat er een verlies begeleidingstraject wordt gestart. Deze trajecten zijn op maat gemaakt en bevatten zowel verlies- als herstelgerichte methodes om de werknemer een nieuw leven op te laten bouwen met de integratie van het verlies als uitgangspunt. Gemiddeld zijn er 6 á 7 sessie per traject nodig.

Eén sessie duurt 60 minuten en kost 130 euro (ex BTW). De sessies kunnen plaatsvinden in mijn praktijkruimte, of op een andere overeen te komen locatie. 

Trainingen 

Verlies is ontzettend persoonlijk. Er is geen één verliestraject identiek te maken. Dit maakt het als werkgever, leidinggevende of HR professional niet altijd makkelijk om met verlies op de werkvloer om te gaan. Helemaal omdat je geneigd bent om vanuit je eigen referentiekader naar een situatie te kijken. 

Om een goed beeld te krijgen van wat Rouw & Verlies is, kan ik in een incompany training verzorgen. Deze training is een stuk psycho educatie op basis van het “Integratief Rouwmodel”  welke mijn uitgangspunt is voor al mijn begeleidingstrajecten. Daarnaast bevat deze training elementen van mijn eigen persoonlijke verhaal, gespiegeld tegen dit model. 

Contact

Mocht je meer informatie willen, of een offerte willen ontvangen, neem dan contact met mij op via onderstaand contact formulier. Je kunt me ook telefonisch bereiken via 06-14336468