Hoi, ik ben Janke

Rouw & Verlies – Georganiseerd – Leidinggevende van een kleuter – Pragmatisch – Duidelijk – Humor

Deze woorden beschrijven mij als persoon het beste. Als je bij mij naar binnen zou spieken in de avonduren, dan kan je er van op aan dat ik met mijn headset op naar muziek aan luisteren ben. En als ik zeg luisteren, dan bedoel ik eigenlijk: ik sta een show op te voeren al was ik Beyonce zelf. Compleet met keurig uitgevoerde choreografie en dramatische uithalen. Mijn wekelijkse Facebook vlog met mijn zoon, die ik niet zou kunnen scripten al had ik het graag, is één van de dingen waar ik ontzettend veel plezier uithaal. Strijken vind ik afschuwelijk! De was doen kan ik dan wel weer ontzettend waarderen. Verder ben ik een hele gewone moeder van 35 die koken steeds leuker begint te vinden, ook wel eens geen geduld meer heeft met haar kleuter en totaal ongeschikt is om mee te gaan op schoolreisje. Mijn haar moet ik verven, anders glinstert het (wat een stuk prettiger klinkt dan “ik word grijs”) en ik zou eigenlijk nog best 5 kilo willen afvallen, maar ja: Tony Chocolony! Keuzes!

Net als iedereen loop ik met gezonde regelmaat vast in de waan van de dag en de snelheid van de realiteit. Als ondernemer en alleenstaande moeder van een zoon van 5 heb ook ik dagelijks te maken met een te drukke agenda, te weinig uren in de dag, afspraken, boodschappen, ouderavonden, playdates, netwerkbijeenkomsten en natuurlijk het strijkwerk… Dan kan je nog zo georganiseerd zijn, er komt een punt dat er in je hoofd chaos ontstaat. Ook bij mij! 

Na de plotselinge en bizarre dood van mijn partner in 2014, hij is om het leven gekomen bij een persoonsverwisseling, werd de uitdaging om orde in de dagelijkse chaos te creëren en te behouden nog groter. Dit heb ik gelukkig niet alleen hoeven doen. Nog los van alle professionals die je op je pad tegenkomt als je te maken krijgt met een misdaad, heb ik hulp gezocht bij “gewone” professionals. Nergens vond ik waar ik eigenlijk naar op zoek was. Iemand die paste bij mijn manier van verwerken. Vooropgesteld: iedereen bewandelt zijn of haar eigen pad als het gaat om rouw en verlies. Wat bij mij past, hoeft niet bij iedereen te passen en andersom. Dat wat ik gemist heb, bied ik nu zelf aan. Verliesverwerking op een actieve en toekomstgerichte manier. Uiteraard zonder hierbij de verliessituatie uit het oog te verliezen. 

Vlees verwerk je! Een verlies integreer je in een nieuw leven, en ik kan daarbij helpen. 

Naast mijn eigen ervaringsdeskundigheid vind ik niet meer dan normaal dat ik ook de juiste theoretische kennis en vaardigheden moet hebben om nu andere mensen te begeleiding na hun verlieservaring. Of dit nu is in een coaching traject of in een training bij bedrijven.

Op dit moment ben ik in de afrondende fase van de post-HBO opleiding “Rouw & Verlies Begeleiding”. Ontzettend interessante materie, die ik graag inzet om mensen te laten inzien dat er een nieuw, gelukkig en mooi leven mogelijk is na verlies.

Door de combinatie van mijn professionele en persoonlijke leven ben ik nu in staat om mensen te begeleiden bij hun groei na verlies. Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Ik geloof dat welke verlieservaring dan ook, geïntegreerd kan worden in een nieuw leven.

In een eerdere blog heb ik een uitgebreid verslag gedaan van wie ik als persoon ben, los van mijn opleiding, werkervaring en toekomstplannen. Dat ben ik! Ik ben benieuwd wie jij bent.

Over mij “The Personal Version”