Music was my first love

Als ik met een ferme klap mijn wekker uitsla voel ik het al aan mijn hele lijf en hoofd. Geen goede dag vandaag. Vandaag ben ik een grapefruit. Ik sleep mezelf naar beneden en maak koffie en een broodje. Het liefst prop ik tandenstokers tussen mijn ogen zodat ze open blijven. Als ik weer naar boven ga om me aan te kleden besluit ik dat dit humeur eigenlijk geen optie is. Ik zoek mijn “Guilty Pleasure Playlist” op, zet het volume op 25 en dansend trek ik mijn kleren aan, gooi mijn haar in een vrolijk kapsel en smeer mijn make up op mijn gezicht. Van grapefruit naar ananas in minder dan 10 minuten met de hulp van Anita Meyer. Wat wil je nog meer?

Wat ik maar bedoel te zeggen: Muziek beïnvloed je bui! Je kunt kiezen voor je bui, je bent er zelf verantwoordelijk voor. En muziek kan je hierbij helpen. Nu is dit natuurlijk een hartstikke vrolijk voorbeeld. Andersom werkt het voor mij ook.

Ik heb wel een geblogd over een tsunami dag. Die steken met enige gezonde regelmaat de kop op. Een tsunami dag is een dag waarin een rouw-golf zich langzaam aan opbouwt. Ik voel eerst kleine lieve schattige golfjes van onrust, en die bouwen zich gedurende de dag op naar beukende rouw golven: een Tsunami dag. Zodra ik mijn zoon in bed heb gelegd, pak ik mijn “Tsunami Playlist” erbij. Een paar tonen van “Paint it Black” en de golven beuken dwars door mijn dijk heen. Enorme opluchting als gevolg. Weer helpt muziek me verder.

Als ik me moet concentreren op een belangrijk stuk werk pak ik mijn “Impact Playlist” erbij. Heb ik  behoefte aan een vreselijk potje huilen dan pak ik mijn “Memories Playlist”. Als mijn zoon met mij wil dansen dan pak ik de “Ruy & Mama dansen Playlist” erbij. (Deze bestaat echt!)

En zo heb ik een playlist voor verschillende soorten buien. En verdomd als het niet waar is: het werkt dus. Muziek beïnvloed mijn bui en helpt me verder. En dus niet alleen van grapefruit naar ananas, maar ook door mijn trieste en boze buien heen. Ik mis vast nog hele essentiële playlists, dus ik hou me graag aanbevolen voor tips.

Nog niet zo lang geleden heb ik een privé foto gedeeld op mijn bedrijfspagina. Ik heb hier zulke mooie reacties op gehad. En ook hier heeft muziek weer een grote rol gespeeld. Blijkbaar herkennen veel van jullie de kracht van muziek. Muziek heelt, muziek verbind, muziek kan je maken, raken en kraken. In de goede zin van het woord.

Vandaag hou ik graag mijn ananas bui vast, dus ik ga vast meezingen met Lou Bega: “Ladies en Gentleman, this is Mambo nr. 5….”

(Wedden dat je deze nu de hele dag in je hoofd hebt? You are welcome!)

Add A Comment